Reeduca la visió dels teus fills amb la teràpia visual

Les habilitats visuals dels nostres fills es desenvolupen d’una forma semblant a com aprenem a parlar o caminar. És a dir, també s’ha d’aprendre a veure per poder interpretar i comprendre el món. De fet, un 80% de la informació que els nens reben a l’aula és a través del ulls, però tenir una agudesa visual del 100% no garanteix una bona visió. La definició d’una bona visió passa per no només tenir físicament els ulls sans, sinó per saber identificar què estem veient, processar-ho i entendre-ho.

Per aquest motiu, unes ulleres o lentilles no són la solució si el problema és d’acomodació de la visió, de coordinació entre els ulls o de percepció de l’entorn, entre d’altres. És aquí quan la teràpia visual ens permet solucionar el problema.

Què és la teràpia visual?

La teràpia o entrenament visual és un conjunt d’exercicis específics personalitzats per reeducar la visió i fer-la més eficaç. Això s’aconsegueix corregint i millorant les habilitats visuals i perceptuals. Els exercicis evolucionen i varien en dificultat segons avança la teràpia i s’adapten als problemes i objectius de cada nen.

En què ajuda els nostres fills?

A partir d’aquests exercicis els nens estableixen noves connexions o esquemes neuronals que els ajudaran a processar correctament la informació visual. Tot allò après a la teràpia ho podran aplicar a la seva vida diària, aconseguint desenvolupar un sistema visual resistent i eficaç sense esforç. Només així podran concentrar-se en la fi i no en el camí: aprendre en comptes d’estar pendents de si hi veuen o no.

Com podem detectar que els nens necessiten teràpia visual?

Si detecteu més de dues d’aquestes conductes en els vostres fills, es recomana consultar l’optometrista:

– Llegeix lentament

– Comprensió lectora baixa

– Fa servir el dit per llegir

– Canvia d’ordre lletres i números

– Confon dreta i esquerra

– Salta o repeteix línies en llegir

– Mou el cap excessivament en llegir

– Veu borrós tant de prop com de lluny

– S’apropa massa als llibres

– Acluca els ulls quan mira lluny

Quant fa que no reviseu la visió dels vostres fills? 

0 COMENTARIS

DEIXA EL TEU COMENTARI

VOLS FORMAR PART DE LA CONVERSA?
Contribueix!

Leave a Reply

Your email address will not be published.