3 consells per fer front a llargues hores davant l’ordinador si portes lentilles

blog_bioptic_cobsells_lentilles_pantallesLa teva feina requereix que passis una part o la totalitat de la jornada laboral davant un ordinador? Ens passa a molts, ja que l’ordinador ha passat a formar part indiscutible de les nostres vides. Els menors de 30 anys hi passen, de mitjana, 10,5 hores diàries, xifra que minva fins a les 9 hores, si parlem de les persones entre 31 i 60 anys; i fins a 3 hores en els majors de 60. L’esforç visual que suposa, especialment per als usuaris de lentilles, pot afectar tant a la qualitat de la visió com al benestar general dels ulls. Quins són els símptomes de passar llargues hores davant l’ordinador i com es poden combatre?

Passes massa hores davant l’ordinador si pateixes els següents símptomes: ­
– mal de cap ­
– sensibilitat a la llum ­
– sequedat i irritació ocular ­
– envermelliment dels ulls ­
– cansanci dels ulls o de la zona del seu voltant ­
– dificultat d’enfoc prop-­lluny, o viceversa ­
– visió borrosa

Per tal de reduir els seus efectes, segueix aquests 3 consells:

1. Mantenir els ulls ben hidratats:

La freqüència amb què parpallegem davant l’ordinador es redueix fins a 5 cops, fet que afecta a l’estabilitat llagrimal. Per això cal:
– parpallejar amb freqüència per evitar que l’ull s’assequi ­
– fer servir llàgrima artificial quan notis un agreujament dels símptomes i encara et quedin hores davant la pantalla ­
– beure molta aigua. També és important estar ben hidratat per dins!

2. Encertar en l’elecció de les nostres lentilles:

Realitzar revisions periòdiques amb el nostre òptic-­optometrista és clau per encertar en l’elecció de les nostres lents de contacte. Només ells podran assegurar-­nos:
– que portem la correcció adequada. Si hi ha astigmatisme cal corregir-lo adequadament, un astigmatisme mal corregit pot provocar astenopia o fatiga ocular.
– que portem és la més encertada per al nostre ull, pel que fa tant a geometria (esfèriques, tòriques, per astigmatisme o multifocals per a la presbícia), com a material. Les lentilles poden tenir més o menys hidratació, depenent del material amb què estan fetes. Demana a l’òptic-optometrista que tinguin una bona hidratació.

3. Bones pràctiques a l’hora de treballar:

L’espai de la nostra oficina (que pot estar molt o poc il∙luminada, amb cadires altes o baixes, etc.) pot condicionar a que sigui més favorable la sequedat ocular. És per això que cal: ­
– descansar la vista de la pantalla cada 20­-30 minuts per relaxar l’ull i evitar la fatiga visual, duent a terme aquest fàcil exercici: busca un punt llunyà i mira’l durant 20 segons. ­
– reduir els reflexos al màxim. Cal evitar estar davant una finestra on entri la llum directament, ja que això afectaria a la visió de la pantalla i podría causar estrés ocular. ­
– tenir una postura correcta davant l’ordinador. La postura ideal és: que els nostres ulls estiguin col∙locats a l’alçada de la part superior de la pantalla, a una distància no superior a 50cm. i amb l’esquena recta i els peus a terra. Una bona postura evitarà, a més de la fatiga visual, la fatiga física.

Quant fa que pateixes algun d’aquests símptomes? Tots aquests consells parteixen d’estar ben informat. Visita un òptic­-optometrista perquè pugui donar-te’ls segons la morfologia del teu ull i el teu ambient de treball!

 

 

0 COMENTARIS

DEIXA EL TEU COMENTARI

VOLS FORMAR PART DE LA CONVERSA?
Contribueix!

Leave a Reply

Your email address will not be published.