L’elecció d’aquest estiu: Lents polaritzades?  

consells_ulleres_sol_bioptic_salut_visualTot i que fa molts anys que les ulleres polaritzades funcionen, en fa tres que són les lents estrella de l’estiu per estar de moda. Però, si les vendes d’aquest estil de lent es mantenen durant tantes temporades no és només pel factor moda, sinó per la seva utilitat.

Quan ens posem unes lents solars, la pupil·la es dilata. Això fa que sense una protecció adequada contra els rajos ultraviolats (UV), el sol pugui afectar més negativament sobre els nostres ulls, arribant a produir lesions. En aquest sentit les lents polaritzades també ens ofereixen una protecció UV del 100%.

Quins altres avantatges tenen?

– Combaten la llum des de tots els angles: la llum del sol arriba als nostres ulls des de totes les direccions possibles. De fet, hi ha situacions pròpies de l’època estival en que es multipliquen els angles des d’on arriba la llum: el reflex de l’aigua del mar, de les piscines o el de l’asfalt. Les lents polaritzades compten amb un filtre especial que elimina tots els reflexes provinents de superfícies horitzontals.

Visió sense reflexes que millora la visibilitat

– La nitidesa i el contrast del que veiem és superior

– Són adequades per a persones amb alta sensibilitat a la llum i per als nens

– Com qualsevol lent, redueixen la fatiga ocular

– Graduables

Cal destacar, però, com a desavantatge, que en alguns casos les lents polaritzades redueixen la visibilitat de les pantalles dels mòbils, GPS o altres aparells. Tot i així, són les més recomanables sobre tot per a aquells que passin moltes hores sota la llum del sol i estiguin exposats a situacions en que els reflexos de la llum del sol es multipliquen com, per exemple: els amants de la navegació, de la platja o els qui condueixen moltes hores.

1 resposta

DEIXA EL TEU COMENTARI

VOLS FORMAR PART DE LA CONVERSA?
Contribueix!

Leave a Reply

Your email address will not be published.