• REFLEXOS PRIMITIUS
    Reflexos innats del Sistema Nerviós Central

Reflexos primitius

Són uns reflexos innats del Sistema Nerviós Central (SNC) que permeten a l’ésser humà desenvolupar-se des del naixement.

La presència de reflexos primitius després dels 3 anys és un símptoma d’immaduresa del Sistema Nerviós i implicarà dificultats en el seu desenvolupament, afectant les habilitats motores gruixudes i fines, percepció sensorial i cognitiva.

Més del 90% dels problemes d’aprenentatge i atenció es deuen a que algun dels reflexos primitius no ha madurat correctament en el seu període de desenvolupament. La conseqüència és una reacció en la cadena neurològica causant problemes d’atenció i hiperactivitat.

La Teràpia de Moviments Rítmics (TMR) consisteix en la realització d’una sèrie d’exercicis rítmics i suaus dirigits a potenciar el desenvolupament neurològic i motor aconseguint la correcta integració dels reflexos primitius que poguessin estar actius.

Alguns dels símptomes o signes que ens poden fer pensar en reflexos primitius no integrats correctament:

Dificultats en l’aprenentatge de la lectura i escriptura

 Problemes de concentració i atenció

 Comportament hiperactiu

Dislèxia

 Dificultats per romandre assegut

 Hipersensible als sons

Mareig per moviment

 Males postures

Seure damunt una cama

Poc equilibri

Amb poca gràcia i descoordinat

Camina de puntetes

Dificultat per fer volteretes

Dificultat en el control d’esfínters

Mala articulació al parlar

Dificultat per agafar bé el llapis

Si detectes algun d‘aquests símptomes en el teu fill, posa’t en contacte amb nosaltres a través del següent formulari per concertar un examen optomètric.

Si ets un mestre o professor i detectes algun d‘aquests símptomes, posa’t en contacte amb els pares o tutors de l’alumne.

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu de seguida:

0 + 4 = ?

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.