3 consells per millorar la visió de forma natural

3 consells per millorar la teva visió de forma natural

Avui dia, el més comú quan comences a patir problemes de visió és visitar a un especialista – cosa 100% recomanable – i, molt probablement, el problema s’acabarà solucionant portant ulleres, lents de contacte o mitjançant una teràpia visual adaptada a les necessitats de cadascú. Però el que molta gent desconeix és que un mateix pot fer que aquests problemes de visió millorin de forma natural fins al punt de retardar el fet de portar ulleres o de no necessitar-ne per complet.

I com podem aconseguir això? Seguint simples tècniques o consells com els que us donem a continuació:

1) Des-estressar els teus ulls.

En el nostre dia a dia l’estrès hi és molt present, i això posa en tensió tot el nostre cos, més concretament la nostra cara i els nostres ulls afectant així la nostra visió. Adonar-se de com aquest estrès en els ulls està directament relacionat amb tot l’estrès que arrosseguem en el nostre cos i a la nostra ment és el primer pas per posar-hi remei.

Començant per simples exercicis que ens ajudin a relaxar els músculs de la cara i dels ulls, com per exemple fer uns quants parpadejos seguits, ens proporcionaran un alleujament ràpid a la vista, que combinat amb exercicis per relaxar la ment i el cos, com la respiració o la meditació,  ens ajudaran a contrarestar tots els efectes negatius que l’estrès causa a la vista.

2) Fer banys de sol.

Posa’t de cara al sol i tanca els ulls suaument, i deixa que els teus ulls absorbeixin la llum solar. Veuràs com automàticament això et proporcionarà una sensació de calma, d’escalfor i benestar tant a la teva cara com a la resta del cos, fent que els músculs es destensin i es relaxin de forma natural. Repetir aquests banys de sol cada dia durant breus instants en el moment de la posta o la sortida del sol, que és quan la llum solar és menys intensa, és un exercici clau per a la nostra salut ocular.

3)  Menjar aliments adequats.

Està demostrat que el que mengem afecta directament al nostre cos, i per tant, també afecta la nostra visió. Aliments com les pastanagues, els ous o les ametlles, així com nombroses fruites i verdures amb alts continguts de vitamina E i zinc, són molt beneficiosos per la nostra vista. Per contra, aliments amb molts sucres i greixos poden fer que a la llarga la nostra vista es vegi afectada. Així doncs cuidar la nostra alimentació també ens farà tenir uns ulls sans.

Aquests i d’altres consells els podem trobar en el següent vídeo que es basa en el Mètode Bates, un mètode desenvolupat des de fa més de 100 anys per aquest conegut oftalmòleg Nord-americà i que ha ajudat a molts pacients a millorar la seva visió sense la necessitat de portar ulleres.

Vídeo en anglès

En el vídeo també es desmenteixen molts mites relacionats amb la visió i que ens poden ajudar a millorar-la. Com per exemple, que entreobrir els ulls mentre enfoques la mirada no ajuda a veure millor, tot el contrari, fa que els músculs estiguin en tensió, quan l’ideal és que els músculs dels ulls i la cara estiguin relaxats.

Un altre mite és el de portar ulleres de sol per poder veure-hi millor en els dies assolellats, en realitat els ulls estan més protegits si portem una gorra que ens faci ombra a la cara, que no portant ulleres de sol, ja que amb aquestes els ulls no deixen d’estar exposats directament als rajos solars (a excepció de quan estem practicant algun esport, com esquí o vela, on el reflex del sol ens ve directe i on sí es recomanen unes bones ulleres de sol).

O, finalment, per tota la gent que treballa davant d’un ordinador i que a vegades augmenta el tamany de la font dels documents que llegeix a la pantalla pensant que així la vista ho agrairà, doncs el que es recomana és precisament no variar el tamany de la font i fer que els ulls treballin per continuar mantenint una bona visió.

Per tots aquells que vulgueu millorar la vostra visió de forma natural, us animem a posar en pràctica alguns d’aquests consells.

Afegiríeu algun alre exercici que no hem esmentat?

 

0 COMENTARIS

DEIXA EL TEU COMENTARI

VOLS FORMAR PART DE LA CONVERSA?
Contribueix!

Leave a Reply

Your email address will not be published.